تفاوت پچ کورد و کابل شبکه در چیست؟
اترنت یک نوع پروتکل است که روشی منحصر به فرد را بمنظور انتقال بیت داده بر روی یک رسانه خاص را تعریف میکند. کابل هایی همچون کابل فیبر نوری، زوج به هم تابیده و یا کابل کواکسیال به کابل شبکه تعلق دارند. دو نوع متداول کابل اترنت، کابل شبکه مسی و کابل فیبر نوری است. اما پچ کورد نوعی کابل است که در هر دو سر آن کانکتور قرار دارد و جهت اتصال دستگاه پایانی به دستگاهی دیگر مانند منبع تغذیه کاربرد دارد. درست مانند کابلهای اترنت، پچ کورد فیبری و پچ کورد اترنت مانند کابل پچ فیبر LC یا کابل پچ Cat6 RJ45 وجود دارد.
کاربرد کابل شبکه
کابل شبکه در کلیترین تعریف خود اشاره به هر نوع کابلی که وظیفه مخابره اطلاعات را در شبکههای گوناگون به عهده دارد می کند. جالب است بدانید اکثر افرادی که از کابل شبکه صحبت میکنند و بیشتر محصولاتی که به عنوان کابل شبکه عنوان میشوند هر دو اشاره به کابل شبکه اترنت دارند.
اترنت نحوه ارتباط و پردازش اطلاعات را از طریق یک رسانه تعیین میکند. به طور کلی، بین عموم کابل های شبکه اترنت به عنوان کابل های Cat5 ،Cat5e و Cat6 برای سهولت در نامگذاری شناخته میشوند. بنابراین، کابل شبکه هر نوع کابل جهت انتقال اطلاعات در شبکههای متنوع است، در حالی که پچ کورد به عنوان زیرمجموعه ای از کابل شبکه اترنت با ویژگی منحصر به فرد و با طول کوتاهتر و همچنین وجود کانکتور در هر دو انتها میباشد.
همانطور که اشاره کردیم انواع مختلفی از کابلهای شبکه وجود دارند که هر نوع دارای ویژگی ها و کاربردهای مختلفی هستند. به عنوان مثال، کابل فیبر نوری برای مسافتهای طولانی یا برنامههایی که به پهنای باند بالا و یا انزوای الکتریکی نیاز دارند، بکار برده می شود. این در حالی است که از کابلهای کراس آور اترنت در سیمکشی ساختمان ها استفاده می شود.
کاربرد پچ کورد patch cord
همان طور که گفتیم پچ کورد شبکه نوعی کابل است که در هر دو انتهای آن کانکتور یا رابط قرار می گیرد. این کانکتورها بمنظور اتصال یک دستگاه یا پایانه به منبع تغذیه یا منبع سیگنال کاربرد دارد. پچ کورد فیبر نوری و پچ کورد شبکه اترنت، مانند پچ کورد cat6، شباهت زیادی به کابل های شبکه اترنت دارند. با این حال پچ کوردها اغلب در دفاتر اداری و در عین حال قفسه های الکتریکی برای مسافت های کوتاه مورد استفاده قرار می گیرند.
تفاوت کابل شبکه و پچ کورد هنگام استفاده از شبکه
پانچ کردن سیم ها یا سوکت زدن کابل شبکه، کار تخصصی و حساسی است که ممکن است دچار بروز اشتباه در آن شود. به عنوان مثال اگه زوج سیم های هم تاب در جای درست قرار نگیرند و یا کابل بهدرستی کوتاه نشود، احتمال ایجاد نویز یا اختلال الکترومغناطیسی در شبکه وجود خواهد داشت. بنابراین انتخاب پچ کورد، سلامت کابل کشی شبکه را تضمین میکند.
استفاده از پچ کورد نه تنها خیال کاربرها را از بابت درست بودن اتصالات راحت میکند، بلکه درنهایت موجب زیباتر و منظمتر شدن شبکه نیز می شود. پچ کوردها از نظر رنگ بندی دارای تنوع زیادی هستند که در زمان بررسی تجهیزات شبکه اهمیت خود را نشان می دهند. به کمک رنگ های متنوع پچ کوردها، می توان تجهیزات و دستگاههایی را که به هم متصل شدن را بهراحتی پیدا کرد.
آیا می توان از پچ کورد به عنوان کابل اترنت استفاده کرد؟
در بیشتر موارد، یک کابل اترنت و یک پچ کابل می توانند یک چیز مشابه در شبکه های مس باشند. پس می توان از پچ کورد به عنوان کابل ترنت استفاده نمود.
نصب و راه اندازی پچ کورد و کابل شبکه
برای کابل کشی و اتصال تجهیزات مختلف به یکدیگر، ابتدا مسیرها را مشخص کرده و فاصلهها را اندازهگیری میکنیم. سپس کابل ها را بریده و درنهایت روی سوکت قرار می دهیم. در این روش، نیازمند حضور نیروی متخصص و البته زمان کافی می باشد. به همین خاطر در اکثر مواقع ترجیح است با استفاده از پچ کورد، سرعت کابل کشی را بالا ببریم. نحوهی کار با پچ کورد بسیار راحت بوده و در محاسبهی تقریبی فاصلهها و تهیهی پچ کورد با متراژ مناسب، خلاصه می شود. پس تفاوت پچ کورد با کابل شبکه از زمان شروع کابل کشی شروع خواهد شد.
آیا می توان از کابل پچ کورد و کابل شبکه اترنت به جای یکدیگر استفاده کرد؟
با توجه به اینکه پچ کورد و کابل شبکه در تفاوت و میزان انتقال سیگنال در مسافت با یکدیگر بسیار متفاوت هستند، جواب بله است. در اکثر مواقع کابل شبکه و کابل پچ کورد هم رده، عملکرد یکسانی ارائه می دهند. زیرا هر دو از کانکتور های مشابه ای استفاده میکنند. تنها تفاوت این است که باید در عمل سوکت زنی برای کابل شبکه مهارت داشته باشید.
حرف آخر
به طور خلاصه کابل شبکه به انواع کابل جهت برقراری ارتباط از طریق مخابره داده یا سیگنال اشاره دارد. درحالی که کابل شبکه در مفهموم ساده تر به کابل شبکه اترنت که معمولآ کابل شبکه مسی است و اشاره به کابل های پرکابرد CAT5e و CAT6 و CAT6a دارد. از طرفی کابل پچ یا همان پچ کورد در هر دو انتها دارای کانکتور می باشد که تنها بخشی از کابل های شبکه اترنت را تشکیل می دهد. ممکن است عبارت کابل شبکه و پچ کورد شبکه به جای هم استفاده شوند زیرا شباهتهای بسیاری به یکدیگر دارند.
دیدگاهتان را بنویسید