پچ پنل چیست؟
آشنایی با انواع تجهیزات مخابراتی از جمله پچ پنل به افراد کمک می کند تا بتوانند ارتباطات بهتری در محیط های مختلف داشته باشند. تجهیزات مخابراتی برای سهولت برقراری ارتباطات در بستر شبکه و همچنین مدیریت بهتر آن ها به کار می روند. پچ پنل شبکه یکی از ملزومات سختافزاری پسیو شبکه است که طراحی مستطیلی شکل دارد.
در زیرساخت یک دیتاسنتر معمولی، پچ پنل ها غالبآ در یک محفظه ی مخصوص سیم (wiring closet) قرار می گیرند تا بتوان رک ها را به هم متصل نمود. هر رک حداقل شامل یک پچ پنل است که قسمت انتهایی آن به قسمت انتهایی رک بعدی متصل است. به عبارتی پچ پنل بین نقاط انتهایی کابل های شبکه و تجهیزات شبکه ای مثل هاب، روتر و…… قرار می گیرد و به جای اینکه کابل های شبکه مستقیمآ به این تجهیزات وصل شوند از طریق پچ پنل وصل می شوند. به هنگام استفاده از پچ پنل، تنها کاری که باید انجام دهید وصل کردن یا جدا کردن پچ پنل های مربوطه برای ایجاد مدار است، که باعث ایجاد اتصالات انعطاف پذیر شده و راندمان کار را تا حد زیادی بهینه سازی می کند.
انوا پچ پنل
پچ پنل مسی
این نوع پچ پنل در انواع Cat5e ،Cat6 ،Cat7 ،UTP و STP انتخاب و مورد استفاده قرار می گیرند. از نظر طراحی و شکل ظاهری پچ پنل های مسی به دو نوع با کیستون (Loaded) و بدون کیستون (Unloaded) تقسیم می شوند.
مدل با کیستون (Loaded) را می توان به راحتی با یک آچار کروز سیم های کابل شبکه را به آن پانچ نمود. البته در صورتی که این برد دچار مشکلاتی شود و یا اینکه یکی از پچ پنل ها خراب شود، باید کل پچ پنل را تعویض نمود. اما در کیستون (Unloaded) در صورت خرابی نیازی به تعویض کل پچ پنل نیست و فقط می توان همان کیستونی که خراب شده را تعویض نمود.
پچ پنل فیبرنوری
هیچ تفاوتی میان نقش و وظیفه ی پچ پنل های مسی و فیبر نوری وجود ندارد و تنها تفاوت آن ها در نوع کابل استفاده شده است. تعداد پورت های مختلف در پچ پنل فیبر نوری وجود دارد که می توان طبق تعداد کورت های کابل فیبر نوری خریداری کرد. در شبکه های مخابراتی از پچ پنل های تکی و در شبکه های کامپیوتری از پچ پنل های دوتایی استفاده می شود.
پچ پنل POE
پچ پنل های POE برای تلفن های IP، انتقال صوت در بستر شبکه و همچنین دوربین های مدار بسته و … مناسب است. استفاده از این فناوری در سیستم های مختلف سبب شده است که به راحتی از طریق دو زوج سیم، برق مورد نیاز سیستم ها تامین شود که همین فناوری توانست انقلاب عظیمی در عرصه ی شبکه های مخابراتی به وجود آید.
پچ پنل های POE قادرند به صورت همزمان پورت های دیتا و POE را برای توان مصرفی شبکه در اختیار آن قرار بدهند. برای همین تجهیزاتی مانند دوربین های مدار بسته یا تلفن های IP که برای کارکرد مناسب به منبع تغذیه نیاز دارند به راحتی از طریق پورت های POE و بدون نیاز به برق به شبکه وصل می شوند.
از ویژگی های پچ پنل های POE می توان به توان 30 واتی برای اتصال پنج پورت یا کمتر و توان 13 واتی در صورت اتصال تمام پورت های شبکه اشاره نمود. به علاوه این تجهیزات شبکه ای در اندازه ی ۱U تولید می شوند که کمترین فضای ممکن را اشغال نموده و به راحتی در رک قرار می گیرند تا برق مورد نیاز تجهیزات مختلف را تامین کنند.
بدون دیدگاه