کابل شبکه
نمایش 1–12 از 36 نتیجه
نمایش 1–12 از 36 نتیجه
کابلهای شبکه، جزوسختافزارشبکه هستند . این سخت افزار پرکاربرد برای اتصال یک دستگاه شبکه به سایر دستگاههای شبکه، اتصال دو یا چند رایانه یا برای اشتراکگذاری چاپگرها، اسکنرها و غیره استفاده میشوند. یک کابل LAN رایانه ها و سایر دستگاه ها را برای ایجاد یک شبکه محلی متصل می کند.
کابل LAN نوعی کابل است که برای اتصال دستگاهها به یکدیگر و تشکیل یک شبکه محلی (LAN) استفاده می شود. این اجازه می دهد تا دستگاههایی مانند رایانه ها، چاپگرها و روترها در یک فضای فیزیکی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و دادهها و منابع را به اشتراک بگذارند.هدف اصلی کابل شبکه LAN ایجاد یک اتصال اینترنت سیمی پرسرعت بین رایانه، دستگاه دیگر و یا روتر شبکه است.
ظاهرا، کابلهای LAN بسیار شبیه به کابلهای تلفن هستند. ولی این طور نیست این کابلها معمولاً در یک غلاف پلاستیکی پوشانده می شوند و بر خلاف کابلهای تلفن که فقط چهار سیم دارند، دارای هشت سیم رنگی هستند که به صورت چهار جفت سیم به هم تابیده شده اند. این سیمها معمولاً به رنگ آبی، سبز، قهوه ای و نارنجی هستند.
اگر می خواهید بررسی کنید که کابلی که با آن سرو کار دارید یک کابل LAN است یا خیر، چند راه کار ساده وجود دارد و به سادگی میتوان از روی ظاهر آن به تفاوت این دو کابل پی برد .اولین مورد این است که میتوانید کانکتور را بررسی کنید.
کابلهای LAN دارای کانکتورهای RJ-45 هستند که به شکل جعبههای مستطیلی شکل است و یک اهرم کوچک در بالای آن وجود دارد که به محکم کردن کابل کمک میکند.
دومین راه حل ساده این است که کابلهای LAN دارای طیف رنگی است البته ممکن است در برندهای مختلف این طور نباشد.
یک کابل LAN هنگام وصل شدن به رایانه، رنگهای مختلفی از خود ساطع میکند این رنگها بسته به سازنده کابل و آداپتور شبکه می تواند متفاوت باشد، اما معمولاً سبز، کهربایی یا قرمز هستند.
درپیکربندی شبکه چهارنوع کابل مورد استفاده قرار میگیرد که معمول ترین آن کابل مسی است. کابل زوج سیم به هم تابیده بیشترین استفاده را در شبکههای محلی دارد.
از کنارهم قرارگرفتن تعدادی زوج سیم به هم تابیده به وجود آمده است. هرروز با پیشرفت تکنولوژی، نوع جدیدی زوج سیم به هم تابیده به بازار عرضه میشود.
انواع مختلفی از کابلهای LAN وجود دارد که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. رایج ترین کابلهای LAN کابلهای اترنت هستند که در هشت دسته قرارمی گیرند که هر کدام از نظر پهنای باند، حداکثر سرعت انتقال و محافظ متفاوت هستند.
کابلهای شبکه نسبت به سایر انواع کابلها مزایای زیادی دارند، در ادامه به مرور برخی از این مزایا میپردازیم.
این نوع کابلها سرعت انتقال داده سریع تر و اتصالات پایدارتری را نسبت به شبکههای بی سیم ارائه می دهند
این نوع کابل شبکه در برابر تداخل الکترومغناطیسی مقاوم تر هستند، بنابراین برای استفاده در محیطهای پر سر و صدا مناسب تر هستند.
کابلهای شبکه نسبت به انواع دیگر کابلهای شبکه تطبیق پذیرتر هستند و می توان از آنها برای اتصال دستگاههایی مانند چاپگر، اسکنر و هارد دیسکهای خارجی به کامپیوتر استفاده کرد.
کابلهای شبکه نسبت به شبکههای بی سیم بسیار ایمن تر و کمتر مستعد حملات سایبری و رهگیری دادهها هستند. اگر داده هایی که در زیرساخت شبکه جابه جا میشوند بسیار حیاتی باشداستفاده از کابل مسی توصیه میشود چرا که نفوذ به شبکه فقفط از طریق حضور فرد در محیط شبکه صوت امکان پذیر است.
این در حالی است که اگر داده ها به صورت وایرلس جابه جا بشوند هر سی خارج از محل شبکه لن امکان دسترسی به داده ها را دارد و میتواند به راحتی در شبکه اختلال ایجاد کند.
کابلهای جفت تابیده Cat5 از سرعت انتقال داده تا 100 مگابیت بر ثانیه پشتیبانی می کنند. این کابل برای شبکههای اترنت 100Base-T مناسب هستند. این کابل قادر به انتقال تصویر، داده و سیگنالهای تلفن هستند و در کابل کشی و خطوط تلفن مورد استفاده قرار می گیرند.
این کابل نازک تر از دستههای دیگر است همین امر باعث میشود نسبت سیگنال به نویز به مقدار قابل توجهی کم شود. مقدار سیگنال به نویز شاخصه ای است که اگر کم باشد به این معناست که به ازاری سیگنال بیشتر نویز کمتری از این سیم ایجاد میشود.
از سرعت حداکثر 1 گیگابیت در ثانیه پشتیبانی می کند. Cat5e با افزایش تعداد پیچها به دست آمده است که باعث میشود در برابر تداخل و تضعیف سیگنال مقاومتر شود. این کابل در شبکههای اترنت، فست اترنت و اترنت گیگابیتی استفاده می شود.
“e” درکابل Cat 5e مخفف “Enhanced” است. Cat5e نسخه پیشرفته Cat5 است. هیچ تفاوت فیزیکی بین کابلهای Cat 5 و Cat 5e وجود ندارد. هدف از ارتقا دادن کت 5 عبور از استاندارهای بالاتراست.
Cat6 نسخه بهبود یافته Cat5e. این کابل از سرعت انتقال داده بیشتر تا 10 گیگابیت در ثانیه برای فواصل تا 37 متر پشتیبانی می کند. مقاومت بسیار خوبی در برابر تداخل الکترومغناطیسی (EMI) دارد.
از پهنای باند بیش از 500 مگاهرتز (MHz) پشتیبانی میکند. کابل Cat6 دارای سیمهای نازکی است که نسبت سیگنال به نویزرا بالا میبرد. این کابلها از کابلهای Cat5 سفتتر هستند، که میتواند کارکرد آنها را در گوشههای تنگ سختتر کند.
یک نسخه بهبود یافته کابلCat6 است این کابل سرعت 10 گیگابیت را امکان پذیر می کند. این کابل پهنای باند دو برابری را نسبت به Cat6 ارائه می دهند. اغلب کابلهای Cat6 از تأثیر نویز الکتریکی و تشعشعات الکترومغناطیسی ایمن هستند.
Cat7 کابل مسی جدید است. سرعت 10 گیگابیت در ثانیه در فواصل تا 100 متر را پشتیبانی می کند. این کابل دارای چهار سیم مسی دارای محافظ جداگانه است. در برابر تداخل EMI مقاوم است. ارائه حداکثر سرعت 10 گیگابیت در ثانیه (گیگابیت در ثانیه) تا فاصله 15 متری. کابلهای زوج سیم به هم تابیده Cat 7 باید کاملاً محافظ باشند که باعث از بین رفتن تداخل و بهبود مقاومت در برابر نویز الکتریکی میشود. نکته این باید به آن توجه کرد این است که این کابلها همیشه با محافظ ارارائه میشوند.
Cat7a نسخه بهبودیافته Cat7 است. حداکثر سرعت انتقال داده 10 گیگابیت بر ثانیه در 100 متر و 40 گیگابیت در ثانیه در 50 متر است. حداکثر پهنای باند 1 گیگاهرتز (گیگاهرتز) را پشتیبانی می کند. این نوع کابل برای اترنت 10 گیگابیتی مناسب است.
درپیاده سازی شبکه معمولا از cat6 استفاده میکنند چرا که نسبت به Cat5 و cat5eدر برابر نویز مقاوم تر است این نوع کابل شبکه، کارایی را تا 250 مگاهرتز بالا میبرد این درحالی است که درکابلهای cat5e و Cat5 بیشتر از 100 مگاهرتز نمیشود.
تفاوت اصلی ساختار کابلها درانواع عایقی است که برای جلوگیری از نویز تعبیه شده است. برای این که طراحی و پیاده سازی شبکه بهتر صورت بگیرد از انواع مختلفی از کابل شبکه استفاده میکنند. تفاوت اصلی این نوع کابلها در طراحی آنهاست. با این حال، هدف آنها یکی است: ارائه اتصال قابل اعتماد برای اتصالات سخت افزاری و انتقال قابل اطمینان داده.
UTP مخفف کابل Unshielded Twisted Pair است. کابل UTP یک کابل مسی 100 اهم است که از 2 تا 1800 جفت سیم پیچ خورده بدون محافظ تشکیل شده است که توسط یک عایق خارجی احاطه شده است.
این نوع کابل هیچ نوع شیلد محافظتی ندارد همین امر باعث می شود کابل از نظر قطر کوچک باشد و در برابر تداخل الکتریکی محافظت نشده باشد.
کاربرد کابلهای UTP بیشتر برای شبکههای LAN است. از این کابلها می توان برای انتقال صدا، دادههای کم سرعت، دادههای پرسرعت، سیستمهای صوتی استفاده کرد. کابل UTP را می توان در هر دو زیر سیستم کابل کشی فرعی و اصلی در پیکربندی شبکه استفاده کرد.
مزایای UTP:
این کابل برای مقابله با (تشعشعات الکترومغناطیسی) EMI، RFI (امواج رادیویی)، و همچنین crosstalk طراحی شده است. اثر نویز کراس تاک (crosstalk) یا هم شنوی نوعی نویز متداول در کابلهای قدیمی است که در انواع مدرن تقریبا حذف شده است. در این نوع نویز، موج الکترومغناطیسی است با سیگنال زوج سیم مجاور تداخل میکنند.
رسیدگی به آن آسان است.
از این کابل میتوان در بیشتر معماری شبکه استفاده می شود.
انعطاف پذیر است و نصب را آسان تر می کند.
در مقایسه با سایر انواع رسانههای شبکه، ارزان تر و کم هزینه تر است.
این کابل سازگارترین کابل شبکه است و می تواند با اکثر سیستمهای شبکه اصلی دیگر سازگار است و نیازی به اتصال به زمین ندارد.
از کابل موجود برای مقاصد شبکه ای بیشترین حجم را دارد.
اندازه آن کوچکتر است، نصب آسان تر است و کانالهایی که کابلهایی که معمولا برای سیم کشی مورداستفاده قرار میگیرد، پر نمیکند.
فقط میتوان از یک قطعه آن که حدود 100 متراست استفاده کرد.
درکابل UTP برای کاهش تداخل باید نرخ پیچش را افزایش داد.
پهنای باند آن محدود است.
قادر به ارائه انتقال امن دادهها نیست.
بسیار مستعد تداخل خارجی مانند EMI و RFI است.
مستعد نویزاست.
فاصله بین تقویتکنندههای سیگنال با کابل UTP کوتاهتر از کابلهای کواکسیال و سایر کابلهای فیبر نوری و کابل جفت تابیده محافظ است، که باعث میشود کمتر بتواند سیگنال را برای شبکههای مسافت طولانی حمل کند.
در مقایسه با بسیاری از انواع کابلهای دیگر در برابر تداخل آسیب پذیرتر است.
کابل FTP دارای یک نوار فویلی (عمدتا آلومنیومی) محافظ دور تمام زوج سیمهای قرارگرفته است ودر اطراف هرجفت زوج سیم به هم تابیده هیچ محافظی وجود ندارد. طراحی و ساخت این نوع کابل برای جلوگیری از نویز و تداخلات الکترومغناطیسی و رادیویی است. این کابل بسیار شبیه کابل UTP است از آنجا که زوج سیمهای به هم تابیده بدون محافظ هستند.
همان طور که گفته شد کابل UTP , FTP بسیاربه هم شبیه هستند و تفاوت قیمت بین آنها بسیار کم است. بنابراین، اگر به کیلومتر کابل نیاز ندارید، نسخه F/UTP (FTP) قطعا گزینه بهتری خواهد بود.
این کابل دارای محافظ دوگانه است. پیچاندن هر جفت زوج سیم به هم تابیده در یک فویل و کل زوج سیمها دریک صفحه توری دو سد محافظتی بالاترین سطح امنیت در برابر تداخل را فراهم می کند. علاوه براین انتقال داده در این نوع کابلها بسیار سریع است.
این نوع کابل شبکه، نوع دیگری از کابل اترنت است که ازمحافظ فویل برای محکم کردن سیمها و کاهش اثرنویزاستفاده میشود. بسیاری از مردم از این کابلهای خاص را برای کاهش نویز، تقویت اتصال و دستیابی به اتصال بهتر استفاده می کنند. کابلهای شبکه FTP اغلب برای شبکه اترنت LAN استفاده میشوند.
این کابل ترکیبی از S/UTP و F/UTP است. پیچاندن هستههای مسی به هم و پوشاندن آن با محافظ فویل به کاهش تداخل الکترومغناطیسی و اثر کراس اور نیز بسیار موثر است.
در مورد بهترین کابل شبکه باید گفت بهترین کابل، کابلی است که نیاز شبکه را برطرف کند و در عین حال بتواند محدودیتهای هزینه و شبکه را نیز برطرف کند ولی کابل UTP انتخاب مهندسان شبکه است از آن جهت که نیازمندیهای شبکه را برطرف کرده و از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است.
وقتی شبکه در فازهای اولیه پیاده سای است همواره این سوال را در ذهن ایجاد میشود که پروژه چه هزینه ای را در برخواهد داشت. بخش عمده ای از این هزینه، هزینههای مربوط به زیرساخت شبکه است. از آنجا که کابلها بیشترین کاربرد را در شبکه دارند. انتخاب بهترین و مناسب ترین نوع کابل که هم نیاز شبکه را برطرف کند و هم هزینه زیادی را تحمیل نکند، میتوانند در کم کردن هزینهها نقش داشته باشند.
برای خرید کابل کابل شبکه LAN همواره ملاحظاتی در نظر گرفته میشود. شرایط محیطی، محدودیتهای اقتصادی، برند زیرساختها و خیلی موارد دیگر.
نکاتی در انتخاب کابل شبکه مناسب
اولین نکته در انتخاب کابل شبکه مناسب انتخاب کابلی است که با سرعت شبکه شما خوانایی دارد. اگر کابلی را انتخاب کنید که با تجهیزات و نیاز شما هم خوانی ندارد، تفاوت زیادی در نتیجه نمیبینید.
سرعت شبکه را در نظر بگیرید
شما در درجه اول باید ازسرعت شبکه خود باخبر باشید و کابل شبکه شما با توجه به آن خریداری شود. اگر تجهیزاتی که درشبکه استفاده میکنید. اگر اشتراک داده در شبکه شما فقط از سرعت 50 مگابیت در ثانیه پشتیبانی می کند، خرید یک کابل اترنت 1 گیگابیت بر ثانیه کارعبثی است – حداقل در حال حاضر این کار پیشنهاد نمیشود.
کارکرد شبکه را در نظر بگیرید
کارکر شبکه خود را نیز در نظر بگیرید. هر شبکه ای برای کار خاصی طراحی و پیاده سازی میشود. اگر اغلب فایلهای بزرگ را بین رایانهها جابهجا میکنید یا ویدیوهای با پهنای باند بسیار بالا پخش میکنید، یک کابل اترنت بهتر میتواند تفاوت بزرگی ایجاد کند. اگر اینطور نیست و فقط استفاده سطحی از شبکه دارید، نیازی به یک کابل شبکه سریع ندارید.
آینده نگرباشید
از آنجایی که روترهای هر روز سریعتر و توانمندتر می شوند تا سرعت شبکه را تسهیل کنند، اگر از این روترهای استفاده میکنید ولی کابل شما سرعتی که روترها تامین میکنند را پشتیبانی نمیکنند یک عدم سازگاری ایجاد کرده اید.در اینجاست که به کابلهای توانمندتری نیاز دارید.
گاها دیده شده که در بسیاری از شبکهها قصد عوض کردن کابلها را دارند ولی تجهیزات تغییری نمیکند در اینجا پیشنهاد میشود که یکی از نسخههای جدیدتر را انتخاب و جایگزین کنید چراکه به احتمال زیاد در سالهای آینده تجهیزات تان را هم به روز رسانی میکنید.
اگر کابلهای جدید جایگزین کنید که الان به کار شما نمیآیند ممکن است تفاوت عمده ای ایجاد نکنند ولی آینده نگری شما حتما به نفع شما خواهد بود .انتخاب کابل Cat 6a یا حتی Cat 8 معمولا بهترین گزینه هستند.
یک کابل اترنت سریع بدون این که تجهیزات دیگر این سرعت را تامین نکنند تفاوت زیادی ایجاد نمی کند.
انتخاب نوع مناسب کابل اترنت می تواند تاثیر زیادی روی عملکرد شبکه داشته باشد، اما با وجود گزینههای مختلف، تشخیص اینکه کدام کابل شبکه برای شما مناسب است دشوار است.تشخیص اینکه کدام کابلهای اترنت برای شما بهتر کار میکنند کار سختی است. بهترین راه این است که مزایا و مشکلات کابلهای شبکه را با توجه به نیاز خود بسنجید.
همانطور که توضیح داده شد معمول ترین و پرکاربردترین کابل شبکه نوع UTP است که به عنوان Cat-5، Cat6e یا موارد مشابه طبقه بندی می شوند. یک قانون کلی این است که اعداد بالاتر نشان دهنده سرعتهای سریع تر و فرکانسهای بالاتر است که در مقیاس مگاهرتز (MHz) اندازه گیری می شود.
همانطور که در مورد اکثر فناوریها وجود دارد، کابلهای جدیدتر معمولاً از پهنای باند بالاتر پشتیبانی می کنند و بنابراین سرعت بالاتری دارند.
ولی باید این را نیز به خاطر داشته باشید که کابلهای اترنت طولانی تر سرعت انتقال کمتری دارند. به همین دلیل است که کابلهای اترنت دارای دو درجه بندی سرعت هستند، یکی در 10 تا 30 متر و دیگری در 100 متر.
از آنجایی که رتبه بندی 100 متر خارج از پروژههای بسیار بزرگ حرفه ای مهم نیست، پیشنهاد می کنیم فقط روی اعداد 10 تا 30 متری تمرکز کنید. این نکته در خرید کابل شبکه معمولا در نظر گرفته نمیشود.
کارشناسان لگراند فلوک آماده پاسخ گویی به هر سوال احتمالی در مورد محصولات، تجهیزات شبکه، زیرساختهای ارائه شده در فروشگاه اینترنتی لگراند فلوک، نحوه ارسال و غیره هستند.
فروشگاه لگراند فلوک، عرضه کننده تجهیزات شبکه و مخابرات در ایران از برندهای مطرح دنیا
تهران – خیابان لاله زار جنوبی – پاساژ اتحادیه طبقه همکف – پلاک 26
تلفن تماس: ۰۲۱۳۶۹۰۰۵۰۸
تمامی حقوق این سایت برای مجموعه لگراند فلوک محفوظ میباشد.
پشتیبانی و توسعه توسط: سایان تیم