انواع کابل شبکه از لحاظ جنس
کابل شبکه
دسترسی به اینترنت با استفاده از روشهای مختلف امکانپذیر است. به طور کل به دو دسته اتصال به اینترنت با استفاده از کابل شبکه و اتصال بیسیم تقسیم میشوند. کابل شبکه به مجموعه سیمهایی از جنس مس یا شیشه اطلاق میشود که جهت اتصال و انتقال داده و اطلاعات میان کامپیوترها و روترها و سوییچها و شبکههای استورج SAN استفاده میشود.
انواع کابل شبکه از نظر جنس
کابل شبکه مسی
سیم های مسی سیگنالها را با استفاده از جریان الکتریکی و ولتاژ انتقال می دهد. کاربرد کابل مسی در سیم کشی های کوتاه مانند داخل داکت و بین کامپیوترها و وال پلیت ها و یا کابل های Patch پچ، اتصالات اینترکانکت است. هر چه میزان مس به کار رفته در کابل بیشتر باشد، توانایی کابل در پهنای باند نیز بیشتر خواهد شد.
انواع کابل مسی عبارتند از:
- کابل کواکسیال که شامل Thinnet و Thicknet است
- کابل زوج سیم به هم تابیده Twistet Pair
- کابل زوج به هم تابیده Twisted Pair
بی شک گسترده ترین کابل های شبکه، کابل های زوج به هم تابیده هستند. از شبکه های محلی گرفته (LAN) تا دفاتر، فروشگاه ها و مغازه ها نمونه هایی از دامنه کاربرد و گستره به کارگیری کابل های زوج به هم تابیده می باشند. کابل زوج بهم تابیده را می توان در بسیاری از شبکه های اترنت هم بکار برد. این کابل ها را چهار جفت سیم نازک تشکیل می دهند که در کنار هم و زیر روکش بیرونی قرار می گیرند.
- کابل کواکسیال
از کابل کواکسیال جهت مسافتهای زیاد و طولانی استفاده میشود تا ارتباط میان شبکههای رادیویی، تلویزیونی و تلفنی را برقرار سازد. همچنین نوع کوتاه این کابل بمنظور ایجاد ارتباط میان وسایل تصویری خانگی بسیار مناسب می باشد. انتقال دادن سیگنال از آنتن به گیرنده، از ایستگاه تلویزیونی به گیرندههای تلویزیون و از دکل رادیویی به گیرنده رادیویی و دیگر موارد مشابه نیز از کاربردهای کابل کواکسیال می باشد.
کابل فیبر نوری
فیبر نوری که معمولآ از جنس سیلیسیم دی اکسید می باشد، دادهها را توسط نور لیزر منتقل می کند. یک کابل فیبر نوری از مجموعه ای از این فیبرها تشکیل شده است و کمتر از یک اینچ قطر دارد. این نوع کابل کاملآ با کابلهای زوج به هم تابیده شده و کواکسیال متفاوت است. به این خاطر که در آن دو کابل سیمهای مسی استفاده شده ولی در کابل فیبر نوری از شیشه استفاده شده است. از فیبر نوری میتوان برای ایجاد ارتباط میان شبکههایی که فاصله زیادی از هم دارند، استفاده نمود. (به عنوان مثال میتواند شبکههای LAN را به هم متصل نماید.)
روکش کابل فیبر نوری(LSZH, PVC)
روکش کابل فیبر نوری قادر است استحکام، بی عیبی، حفاظت کلی کابل های فیبری را فراهم سازد. روکش PVC از پرکاربردترین روکش ها است. PVC در محیطی که احتمال آتش سوزی است می تواند بسیار خطرناک باشد و از آنجایی که دود غلیظ و گاز هیدروژن کلرید آزاد می کند، برای انسان ها آزار دهنده و موجب خوردگی ابزار الکترونیکی می شود. LSZH روکشی دیگر است که از ترکیب خاصی ساخته شده که هنگام آتش سوزی دود کمتری تولید می کند و ترکیبی از هالوژن های سمی تولید نخواهد کرد.
عملکرد کابل فیبر نوری چگونه است؟
کابل فیبر نوری سیگنالهای ارتباطی را با استفاده از پالسهای نوری تولید شده توسط لیزرهای کوچک یا الایدیها انتقال میدهند. این کابلها شامل تعدادی رشتههای شیشه است که هر کدام از آنها فقط کمی از موی انسان باریکتر هستند. مرکز هر رشته، هسته یا core نامیده میشود که مسیر نور برای حرکت را فراهم میکند. هسته یا core با یک لایه شیشه به نام cladding (روکش) که نور را انتقال میدهد احاطه شده تا از هدر رفت سیگنال جلوگیری شود و به نور اجازه دهد تا در طول کابل حرکت کند.
دو نوع اولیه کابلهای فیبر نوری، کابل های فیبری single mode و multi-mode هستند. کابل های single mode از رشتههای بسیار باریک شیشه و یک لیزر برای تولید نور استفاده میکنند در حالی که فیبرهای multi-mode از الایدی برای این کار استفاده میکنند.
شبکههای فیبری single mode معمولا از تکنیک های Wave Division Multiplexing (WDM) برای افزایش دادن میزان انتقال ترافیکی که میتواند در طول رشته حرکت کند، استفاده میکنند. WDM این اجازه را میدهد که نور با طول موجهای مختلف ترکیب شود (multiplexing) وسپس جدا شود (de-multiplexing) و از این طریق ارتباطات متعددی از طریق یک پالس نور انجام میشود.
مزایای کابل فیبر نوری
با توجه به اینکه بکارگیری فیبر نوری روی دسکتاپ در شبکه های امروزی مقرون به صرفه نیست اما به نظر می رسد که پاسخ نهایی برای انتقال هر اطلاعاتی از قبیل ویدئو، صدا و داده به علت پهنای باند نا محدود فیبر نوری است. در اینجا به برخی از مزایای کابل فیبر نوری نسب به کابل شبکه مسی اشاره می کنیم:
1- فاصله ای که کابل فیبر نوری پشتیبانی می کند بسیار بیشتر از کابل شبکه مسی است
2- پهنای باند کابل فیبر نوری بصورت چشمگیری بیشتر از کابل شبکه مسی است
3- کابل فیبر نوری نسبت به نویز الکترو مغناطیس و همشنوایی حساس نمی باشد و البته هیچ از آن دو را نیز تولید نمی کند
طریقه نصب کابل فیبرنوری
نصب کابل فیبر نوری سخت تر از نصب کابل شبکه مسی است و نیاز به دقت بسیار بالایی دارد. با این حال هزینه های مربوط به یک لینک فیبر نوری کاهش یافته و تقریبآ برابر با هزینه یک لینک کابل مسی شده است. کانکتور های بهبود یافته و روش های نصب نوین استفاده از کابل فیبر نوری نصب آن را راحتر کرده است. علت اصلی بکار نگرفتن فیبر نوری در تمامیه مسیر گران بودن تجهیزات الکترونیکی مربوط مانند کارت شبکه و سوییچ های شبکه است که باعث می شود هزینه آن چندین برابر استفاده از کابل شبکه مسی شود. با این حال توپولوژی های مربوط به ارتباطات مخابراتی و کابل شبکه مسی قادر است فیبر نوری را تا جایی که امکان دارد به میز کاربر ( ایستگاه کاری ) نزدیک کند.
قابلیت اطمینان و کیفیت
فیبرهای نوری بسیار محکم هستند، ولی مقاومت در برابر اشکالات سطح میکروسکوپی که ذاتاً اجتناب ناپذیر می باشند به شدت کاهش خواهد یافت و این وضعیت ناشی از فرآیند تولید است. مقاومت اولیه فیبر و همچنین تغییر آن با توجه به زمان، می بایست نسبت به تنش وارده بر فیبر در طول کار، کابل کشی و نصب برای مجموعه ای خاص از شرایط محیطی در نظر گرفته شود.
فروش کابل شبکه در لاله زار
برای خرید یک کابل خوب و مناسب حتمآ باید اطلاعات کاملی در این زمینه داشته باشید. کابلهای شبکه و یا کابل لن در طول تاریخ، از استاندارهای مختلفی برخوردار بودند و تمامی آنها در حال حاضر در دسترس هستند. نکته قابل توجه جهت انتخاب کابل شبکه مناسب، بررسی نیازهای شبکه است. این امر به این معناست که لازم است پیش از انتخاب و خرید، سه فاکتور مهم زیر را مورد نظر قرار دهید:
- سرعت مورد نیاز
- فرکانس مورد نظر
- فاصله میان تجهیزات
دیدگاهتان را بنویسید