پچ پنل UTP چیست؟
پچ پنل UTP در یک شبکه محلی (LAN) یک مجموعه سخت افزاری است این سخت افزارحاوی پورتهایی است که برای اتصال و مدیریت کابلها مورد استفاده قرارمیگیرد. اصولا هرگاه بخواهند کابلها را به سوئیچ ، رک، روتر یا دستگاههایی از این قبلی متصل کنیم به جای اتصال مستقیم کابلها از این ابزار استفاده می کنند. این پچ پنل فاقد شیلد محافظتی است. رایج ترین پچ پنل UTP ، CAT6 است.
بنابراین میتوانیم گفت با توجه به کابلهای متصل شده به پچ پنل، دو نوع پچ پنل شبکه وجود دارد: پچ پنل اترنت و پچ پنل فیبر نوری. پچ پنل اترنت که به آن پچ پنل مسی نیز گفته می شود، اتصالات داخلی را برای کابلهای اترنت در شبکه محلی فراهم می کند.
انواع پچ پنلها
پچ پنلها یا شیلددار و با محافظ هستند یا بدون محافظ و فاقد شیلد اصولا اگر جکهای کیستونها بدون شیلد محافظتی باشند به آن پچ پنل UTP گفته میشود. برای محیطهای اداری معمولی، ازپچ پنل UTP استفاده می شود. با این حال، اگر محیط عملیاتی در یک کارخانه تولیدی با سطوح بالاتر تداخل الکترومغناطیسی باشد، نوع UTP مناسب نمی باشد.
پچپنلها را میتوان براساس تعداد پورتهای موجود دستهبندی کرد که پنلهای ۴۸ پورت، ۲۴ پورت و ۱۲ پورت از رایجترین آنها هستند.
همه نوع پچ پنلها دو نوع لود و آنلد دارند به این معنی که اگرپچ پنل بدون کسیتون باشد به آن آنلود میگویند و اگر کیستونها از قبل روی آن سوار شده باشد نوع پچ پنل شما لود شده خواهد بود . فرقی ندارد ازنوع پچ پنل UTP استفاده میکنید یا دارای محافط هردو نوع این پچ پنل ها میتوانند از انوع لود و آنلود باشند.
شکل زیر یک نمونه پچ پنلآنلد را نشان میدهد
شکل زیر یک نمونه پچ پنل لود را نشان میدهد
آیا باید پچ پنل UTP را باید با کابلهای UTP استفاده کرد؟
توجه به نوع کابلی که به رک و مرکز داده میرود و نوع محیطی که شبکه درآن قرار دارد در انتخاب نوع پچ پنل مهم است. این پنلها بهترین گزینه برای اتصال کابلهای زوج به هم تابیده مانند Cat5E، Cat6، Cat6A و Cat7 هستند ولی همیشه این طورنیست که پچ پنل UTP را باید با کابلهای UTP استفاده کرد.
یک قانون کلی وجود دارد که اگرقصد راه اندازی شبکه ای را دارید که تمام کابلها از نوع محاظ دارهستند از پچ پنل محافظ دارد استفاده کنید. اگرمحیطی که شبکه در آن احداث شده است یا محیطی که پچ پنل در آن قرار میگیرد کم نویز باشد، میتوان ازکابلهای شیلد داررا به پچ پنلهای UTP متصل کرد و حتی میتوان هم از کابلهای بدون محافظ وهم ازپچ پنلهای بدون محافظ استفاده کرد.
یک پچ پنل راهی را برای سازماندهی تعداد زیادی کابل است. این ابزاراتصال انعطاف پذیری را در سخت افزار شبکه واقع در مرکزداده فراهم می کند. پچ پنل کار سازماندهی کابلها را برعهده دارد مخصوصا درمکانهایی که تعداد زیادی کابل به دستگاههایی چون رک وارد می شود.
گفتن این نکته خالی از لطف نیست که استفاده از پچ پنل UTP در محیط هایی که دارای نویز کمی است پیشنهاد میشود دراین صورت میتوان ازکابلهای شیلدداراستفاده کرد تا نویزناشی از محیط و تراکم کابلها به حداقل برسد.
اندازه پچ پنل UTP
پچ پنل UTP معمولاً در رکهای شبکه، در بالای یا پایین سوئیچ های شبکه نصب می شوند،. این پنل ها معمولاً 1U یا 2U از فضای رک را اشغال می کنند. 1U معادل 1.75 اینچ است. پورتهای پچ پنل پچکوردها را به پورتهای سوئیچ شبکه متصل میکند.
پچ پنلها درهرنوعی که باشند در تعداد پورتهای مختلف برای نیازهای مختلفی تولید و راهی بازارمی شوند. 12 پورت،24 پورت، 48 پورت رایج ترین نوع پچ پنلها هستند که معمولا تکنسین ها برای این که نیازهای آینده شبکه را نیز در نظر گرفته باشند 48 پورتی آن را تهیه میکنند.
برندهای برتر تولید کننده پچ پنل UTP و معرفی دو محصول برتر از این برندها
نگزس: این شرکت فرانسوی یکی از برندهای برتر تولید کننده زیرساخت شبکه است. محصول پچ پنل نگزنس 24 پورت CAT6 UTP یکی از بهترین انتخابهاست. این محصول دارای روکش است که از ورود گرد و غبار به داخل رک و خود پچ پنل جلوگیری میکند.
لگراند: یکی از شرکت های تولید کننده زیر ساخت شبکه، این شرکت روی مرغوبیت کالا بیش از هر چیزی تاکید دارد. اگر قصدخرید پچ پنل UTP دارید پچ پنل 24 پورت لگراند UTP CAT6 LCS3یکی از بهترین انتخاب هاست. این پنل ۲۴ پورتی از نوع UTP است و کانکتورهای آن RJ45 است.
بدون دیدگاه