آشنایی با کابل cat6 SFTP LSZH لگراند تست فلوک

لگراند فلوک - CAT 6 SFTP6 300x300 1

تاریخچه کابل شبکه

ایده ارتباطات دیجیتالی در سال 1844 توسط ساموئل مورس و اختراع تلگراف ارایه شد. شاید در نگاه اول با آنچه که ما امروز داریم بسیار متفاوت باشد اما اساسا یکی است. تفاوت مهم آنها سرعت آنهاست. در اواسط قرن 19 در هر ثانیه حداکثر دو یا سه خط و نقطه در تلگراف ارسال می‌شد اما اکنون سرعت به بیش از یک گیگابیت رسیده است.

پس از تلگراف، مخترع فرانسوی به نام امیل بودات، ماشین چاپ تلگراف Teletypewriter را ارایه داد که در آن از کیبورد و کد پنج بیتی استفاده می‌شد و پیام های تلگرافی به صورت مجازی، ارسال و دریافت می‌شد. هنوز هم در ارتباطات سریال، از Baud Rate برگرفته از نام Baudot، استفاده می‌شود.

در سال 1966 کدهای 7 بیتی که 128 کاراکتر را پوشش می‌داد توسط شرکت‌های امریکایی ارایه شد و بعد آن IBM کد ASCII را که 8 بیتی است ارایه داد که آن هم 256 کاراکتر را پوشش می‌داد و و به Extended ASCII معروف شد.

در چهل سال اخیر است که سرعت ارتباطات بیشتر شده و نیاز به برقراری ارتباط سریع بین کامپیوترها بیشتر شده است. استانداردهای مختلفی در این زمینه ارایه شده اما آنچه مسلم است این است که افزایش سرعت به تجهیزات بهتر و سریعتر شبکه و کابل ها و سخت افزارهای ارتباطی بهتر نیاز دارد. هر آنچه در زمینه تمام تجهیزات شبکه لازم دارید را از فالنیک بخواهید.لگراند فلوک -

 

کابل شبکه چیست

کابل شبکه بستر ارتباطی کابلی است که برای تبادل داده، اشتراک گذاری و متصل ساختن دستگاه‌های یک شبکه به یکدیگر یا به سایر شبکه‌ها استفاده می‌شود. کابل‌های شبکه با توجه به نوع هم‌بندی، پادمان و اندازه شبکه دارای گوناگونی (مانند کابل هم محور، کابل فیبر نوری، کابل زوج به هم تابیده) می‌باشند و از همین رو است که دستگاه‌ها می‌توانند در فاصلهٔ کوتاه و چند متری یا در فاصله‌های دور (برای نمونه به وسیله شبکه اینترنت) به هم وصل شوند.

کابل شبکه می تواند به صورت کابل کواکسیال Coaxial، فیبر نوری و همین طور زوج به هم تابیده باشد. کابل کواکسیال  به خاطر عدم انعطاف و محدودیت اندازه و …که دیگر استفاده نمی شود. فیبر نوری هم که در حال حاضر گران است و بیشتر در مقاصد نظامی و گسترده استفاده می شود.

برای مصارف خانگی فعلا کابل شبکه زوج به هم تابیده استفاده می شود (همین کابل LAN متداول که در مغازه ها و خانه ها استفاده می کنید ). به همین دلیل در این پست در مورد کابل شبکه به هم تابیده صحبت می کنیم. پس به زبان ساده کابل شبکه یه کابل شامل 8 رشته سیم است و توسط یه سوکت که در ادامه به آن می پردازیم به کارت شبکه دستگاه ها وصل می شود تا اطلاعات بین دو دستگاه جابجا شود.

اجزای داخل کابل شبکه یا کابل LAN
کابل شبکه 8 سیم با رنگ های مختلف دارد. 4 رنگ اصلی و 4 رنگ فرعی. 4 رنگ اصلی عبارتند از : سبز، آبی، نارنجی و قهوه ای و 4 رنگ فرعی هم ترکیبی از رنگ های اصلی با رنگ سفید هستند. یعنی سفید سبز، سفید آبی، سفید نارنجی و سفید قهوه ای. یه رنگ اصلی و یک رنگ فرعی با همدیگر تشکیل یه زوج می دهند. به عنوان مثال رنگ سبز و رنگ سفید سبز می شود یه زوج که به همدیگر پیچیده شده اند. رنگ اصلی (اینجا سبز) برای ارسال سیگنال مثبت و رنگ فرعی (سفید سبز) برای ارسال سیگنال منفی در نظر گرفته شده است.

مغزی

بخش اصلی یک کابل شبکه را مغزی آن تشکیل می‌دهد. مغزی کابل در پشت روکش قرار دارد و از چشم شما پنهان می‌ماند. اما کار اصلی دقیقا در آن‌جا انجام می‌شود. در واقع این مغزی رسانایی است که اطلاعات را داخل شبکه انتقال می‌دهد.

نوع رسانا به 3 دسته کلی تقسیم می‌شود:

  • CCB: مغزی این سیم‌ها از فولاد هستند و فقط یک لایه مس روی آن‌ها را پوشانده است.
  • CCA: مغزی این سیم‌ها آلومینیومی است و فقط یک لایه مس روی آن‌ها را پوشانده است.
  • CCC: کابل‌های شبکه تمام مسی هستند و جنس تمام سیم‌های به کار رفته در آن‌ها از مس می‌باشد.

شیلد و فویل

بعد از مغری و زوج سیم‌ها، نوبت لایه بعدی یعنی شیلد و فویل می‌رسد. ممکن است بعضی از کابل‌ها هیچ نوع لایه محافظی نداشته باشند که به آن‌ها UTP می‌گوییم. یعنی UnShielded Twisted Pair یا کابل زوج به هم تابیده‌ای که هیچ محافظ یا شیلدی ندارد. و گروهی دیگر از کابل‌های شبکه دارای لایه‌های محافظ هستند که به آن‌ها STP می‌گوییم. یعنی Shielded Twisted Pair که به معنای کابل شبکه دارای شیلد است. وظیفه این لایه کاهش تداخلات الکترونیکی و نویز تا حد ممکن است.

در UTP هیچ نوع شیلدی روی سیم‌ها قرار ندارد. اما در STP به دور هر کدام از زوج سیم‌ها یک شیلد قرار گرفته است. این محافظ‌ها بخش مهمی از ساختار کابل شبکه به حساب می‌آیند. STP مشتقات زیادی دارد که در ادامه اشاره کوتاهی به هر کدام می‌کنیم:

  • FTP: دور همه زوج‌ها یک فویل کلی کشیده شده است.
  • S/UTP: دور همه زوج‌ها یک شیلد بافته شده یا Braid Screen کشیده شده است.
  • SF/UTP: دور همه زوج‌ها هم شیلد بافته شده، هم فویل کشیده شده است.
  • S/FTP: یک شیلد بافته شده دور همه زوج‌ها + یک لایه فویل روی هر زوج از سیم‌ها
  • F/FTP: دور همه زوج‌ها و دور هر جفت از زوج‌ها به تنهایی، یک لایه فویل کشیده شده است.
  • U/FTP: دور زوج‌ها هیچ فویل کلی قرار ندارد. فقط هر جفت سیم یک لایه فویل دارند.

زوج سیم‌های به هم تابیده شده

با دقت در کلمه زوج به هم تابیده شده، مفهوم آن دستتان می‌آید. 8 عدد سیم داخل کابل شبکه قرار دارند. به صورت چهار جفت دوتایی که بر روی هم تابیده شده‌اند. به معنای واقعی کلمه بر روی هم تابیده شده‌اند، یعنی اگر روکش کابل را باز کنید و داخلش را نگاه کنید، می‌بینید که سیم‌ها به روی هم تاب خورده‌اند. هر دو سیم دارای مقدار اختلالات الکترومغناطیسی (EMI) مشابه ولی اختلاف فاز 180 درجه هستند. این کار نویز را هنگام انتقال داده حذف کرده و از تداخل الکترونیکی سیم‌ها با هم جلوگیری می‌کند.

در رنگ‌بندی سیم‌ها، 4 رنگ اصلی وجود دارند. این 4 رنگ در تمام کابل‌ها وجود دارند و رنگ فرعی که روی آن‌ها تابیده می‌شود سفید است. پس اگر یک جمع بندی داشته باشیم داخل کابل شبکه چهار جفت سیم با رنگ‌های سفید نارنجی، سفید قهوه‌ای، سفید آبی و سفید سبز داریم که روی هم تابیده شده‌اند.

لگراند فلوک - nexans network cable cat6 utp pvc 305m 1

اتصال به زمین (اختیاری)

سیم ارت یا earth، یک تکه سیم فلزی است که وظیفه انتقال نویز به خارج از کابل شبکه را دارد. این سیم از تداخل الکتریکی بین زوج‌های به هم تابیده شده جلوگیری می‌کند. هیچ اجباری نیست که کابل شبکه باید سیم ارث داشته باشد. اما بعضی از کابل‌ها این را دارند.

لایه پلاستیکی بین شیلد و زوج سیم‌ها (اختیاری)

این بخش هم از اجزای اجباری ساختار کابل شبکه به حساب نمی‌آید. اما بودنش در کیفیت ارتباط و جلوگیری از نویز موثر است. یک سطح از پلاستیک نازک بین شیلد و زوج‌های به هم تابیده شده قرار می‌گیرد و مانع از بروز نویز می‌شود.

Cross web (اختیاری)

یک رول کوچک پلاستیکی است که دقیقا وسط کابل شبکه قرار گرفته و 4 زوج سیم را از هم جدا می‌کند. این لایه پلاستیکی از تداخل زوج سیم‌ها با هم جلوگیری کرده و اجازه نمی‌دهد روی هم نویز بیاندازند. Cross web در بسیاری از کابل‌های Cat5e به بعد وجود دارد.

روکش بیرونی

روکش، آخرین و بیرونی‌ترین بخش در ساختار کابل شبکه است. قسمتی که در مقابل دید ماست و اجزای درونی ساختار کابل شبکه را که تا الان بررسی کردیم پنهان می‌کند. روکش کابل شبکه اهمیت بسیار زیادی دارد چون قرار است از قلب انتقال دهنده اطلاعات یعنی زوج‌های به هم تابیده شده محافظت کند و جلوی ضربه، پوسیدگی، قطعی و امثال این‌ها را بگیرد.

 

انواع کابل شبکه:

به طور کلی در ارتباطات بین نودها در شبکه های کامپیوتری و صنایع آی تی سه نوع کابل شبکه وجود دارد که هرکدام ویژگی ها و کاربردهای خاص خود را دارند. کابل کوکسیال که از خیلی سال پیش مورد استفاده بوده ولی در حال حاضر کمتر در شبکه های کامپیوتری مورد استفاده قرار میگیرد. کابل فیبر نوری که پهنای باند بسیار بالایی برای انتقال اطلاعات مخصوصا در مسافت های راه دور دارد و کابل مسی شبکه که متداول ترین کابل برای استفاده در شبکه های امروزی می باشد.

در شبکه های محلی (LAN) به طور کلی 4 دسته کابل شبکه وجود دارد:

    • Twisted Pairs: زوج تابیده شده
    • Coaxial: کواکسیال
    • Fiber Optic: فیبر نوری

لگراند فلوک - CAT 6 SFTP6 300x300 1

 

کابل cat6 SFTP LSZH لگراند تست فلوک

کابل شبکه لگراند Cat6 SFTP روکش LSZH از کابل های Twisted Pair یا زوج به هم تابیده محسوب می شود که از 4 زوج سیم به هم تابیده شده تشکیل شده است. شرکت لگراند از بزرگتربن شرکت های جهان در زمینه تولید تجهیزات شبکه، الکتریکی و کابل کشی ساختار یافته است.

کابل شبکه CAT6 SFTP LSZH 500m، دارای ویژگی LSZH می باشد که باعث افزایش مقاومت این کابل در برابر حریق و یخ زدگی  می شود. از مهمترین ویژگی های این کابل شبکه انتقال 1 گیگابایت داده در ثانیه می باشد و پهنای باند آن 250 مگاهرتز می باشد. این کابل شبکه دارای طول 500 متر می باشد و می تواند فضای زیادی را تحت پوشش قرار دهد.

کابل cat6 SFTP LSZH لگراند از نوع SFTP یا به صورت دقیق تر SF/UTP است، بدین معنی که به دور زوج های به هم تابیده آن، یک لایه شیلد بافته شده و یک لایه فویل قرار دارد. بنابراین کابل SFTP لگراند بیشتر مناسب استفاده در تجهیزات شبکه SFTP و FTP است. استفاده از شیلد در این کابل باعث می شود که به خوبی توانایی حذف نویز و تداخل الکترومغناطیسی (EMI) را داشته باشد. این کابل از نظر حذف نویز و تداخل الکترومغناطیسی از کیفیت خوبی برخوردار است.

بهتر است که از این کابل در شبکه هایی استفاده شود که ازتجهیزات پسیو شبکه لگراند بهره می برند، زیرا بیشترین سازگاری را با تجهیزات لگراند دارد. البته استفاده کردن از آن در سایر شبکه ها نیز مشکلی ندارد. مهم ترین ویژگی کابل cat6 SFTP LSZH لگراند این است که قادر به گذراندن تست های فلوک چنل و پرمننت با هدروم بسیار بالا می باشد.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *